Channeling,  Lichaam

Veranderingen in jullie voedingspatroon

Lieve mensen,

Jullie lichaam is lange tijd onderdrukt geweest. Het functioneerde op basis van eisen van buitenaf. Soms waren dat jullie eigen eisen, gebaseerd op schoonheidsnormen die je bij je droeg. En soms waren het normen vanuit de maatschappij: ideeën over een gezond eetpatroon, het benodigde aantal maaltijden per dag of juist over het je onthouden van voeding.

We gaan van oude concepten naar innerlijke impulsen

Of het nu gaat om concepten van binnen jouw denksysteem of van daarbuiten: ze dienen jullie niet meer. Jullie gaan van uiterlijke concepten naar innerlijke impulsen. 

  • Voel je dat je lichaam behoefte heeft aan vasten? Geef daaraan dan gehoor, maar zonder idee over hoe lang dit hoort te duren. Maak geen schema of planning. 
  • Voel je dat je lichaam naar voeding verlangt? Voed het dan. 
  • Smaken bepaalde voedingsmiddelen jou niet meer? Laat ze dan voorlopig wegvallen. 
  • Je kunt een verlangen voelen naar voedingsmiddelen die eerder niet tot jouw vaste repertoire behoorden. 
  • Was je gewend veel te eten? Misschien word je daarvan nu misselijk, krijg je hoofdpijn of voelt het te zwaar. 
  • At je meestal weinig? Misschien voel je nu dat er onvoldoende tegemoet gekomen wordt aan de behoeften van jouw lichaam. 
  • Was je vegetarisch? Misschien eet je ineens vlees (of andersom)

Jullie lichaam raakt anders afgestemd. Het geeft zelf aan waar het behoefte aan heeft of waarvan het zich wil ontdoen. Dat heeft het altijd gedaan, maar over het algemeen waren jullie onvoldoende bewust om dit op te merken en meer in afstemming met jullie lichaam te leven.

Houd niet te veel vast aan vooropgezette doelen, maar volg de impuls van het lichaam. Jullie zijn bewust genoeg om te voelen welke impuls gerelateerd is aan emoties en welke impuls gebaseerd is op de behoeften van het lichaam. 

Het lichaam van sommige mensen zal zich ontdoen van oude stoffen en blokkades. Deze moeten losgelaten worden in fysieke zin en komen dus via de tong of de huid naar buiten. Je kunt dit opschoningsproces, dat zich in zijn eigen tijd voltrekt, ondersteunen door te luisteren naar impulsen van binnenin.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *