~ De Vrouwencirkel: een eeuwenoud krachtveld

Als we samenkomen in een Vrouwencirkel, komen we samen in een heilige ruimte, waarin we kunnen uitrusten, delen en ons verbinden met onze vrouwelijke kracht. Al in de oudheid kwamen vrouwen samen om hun kracht en vrijheid te vieren. Volgens het Veld van Liefde dragen velen van ons herinneringen met zich mee aan dit eeuwenoud gebruik. 
 
“Jullie kennen deze gewijde cirkels uit andere ervaringsreizen hier op aarde. Jullie kennen de kracht van dit principe; een kracht die in sommige gevallen gemaakt heeft dat jullie vrouwen werden verketterd. Dit gebeurde vaker met mensen die naar de opvatting van een culturele kring te veel autonomie en licht vergaarden,” aldus het Veld. 
 
Juist in deze tijd, waarin de wereld hunkert naar een geheeld vrouwelijk principe, spoort het Veld mij aan nieuwe leven te blazen in dit eeuwenoud gebruik. Voor mij is dat een hele verantwoordelijkheid, want een Vrouwencirkel is een krachtig energetisch instrument, dat je niet kunt inzetten naar eigen believen. Je maakt energetisch gebruik van een eeuwenoude traditie en kiest ervoor samen de deur naar die traditie te openen.
 
Toch neem ik de handschoen op, omdat ik voel dat onze diepte, empathie en wijsheid hard nodig zijn. Het is tijd dat wij vrouwen gaan beseffen dat we niet alleen ‘genoeg’ zijn, maar dat we beschikken over een kracht die nódig is. We dienen onze vrouwelijke kracht te gaan dragen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor Moeder Aarde. 

Waarom verbinding voor vrouwen zo belangrijk is

In onze Westerse maatschappij zijn we de verbinding met onszelf en de Aarde grotendeels kwijt. Dat komt door een dominerend mannelijk principe, dat gericht is op ‘vooruitgang’, desnoods ten koste van alles wat voedend en kwetsbaar is. Ook het vrouwelijk principe is ontheemd, waardoor veel vrouwen overmatig geven en oeverloos empathisch zijn. Om onze vrouwelijke, empathische kracht op een heilzame manier in te zetten, dienen we juist te leren onze mánnelijke kracht te gebruiken. Dat betekent dat we grenzen leren stellen en onze eigen ruimte vanuit kracht gaan bewonen. Paradoxaal genoeg worden we daar juist vrouwelijker van.

Wat doen we tijdens een Vrouwencirkel?

Een Vrouwencirkel is een verbindende bijeenkomst waarin een aantal vrouwen samenkomen om te delen en te helen. Samen creëren we een heilige ruimte waarin elke vrouw de ruimte krijgt om haar verhaal in veiligheid te delen. In het midden van de cirkel maken we een klein altaar, met kaarsen, edelstenen, kruiden of bloemen, voorwerpen die ons met hun schoonheid en kracht ondersteunen. We zullen samen intenties zetten, mediteren en wanneer het past een orakelkaartje trekken. De cirkel is gebouwd op liefde, vertrouwen en oordeelloosheid.

Waarom zou het iets voor jou zijn?

Een vrouwencirkel is een warme en veilige plek waar je helemaal jezelf mag zijn. Het is een mogelijkheid om je bewust te verbinden met je vrouwelijke wijsheid en innerlijke kracht. Er is ruimte om die delen van onszelf die ondergesneeuwd of onderdrukt zijn aandacht te geven, vanuit liefde en compassie.

Je mag komen zoals je bent, waar je ook bent in je ontwikkelingsweg. Iedereen is welkom.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@geertjesmit.nl