Channeling

Vraag: mijn vriendin is vaak negatief

Toen we elkaar leerden kennen konden we veel delen, maar inmiddels ervaar ik een specifieke vriendin regelmatig als negatief. Eigenlijk heb ik geen zin om met haar af te spreken. Hoe ga ik daarmee om?

Antwoord van het Veld van Liefde:

“Jij bent verantwoordelijk voor jouw ruimte. Dus ook voor jouw innerlijke ruimte. Jij bent verantwoordelijk voor wat je daarin toelaat en wat niet. Wanneer je besluit af te spreken met deze vriendin (of met een andere vriendin waarbij iets soortgelijks zou spelen) kun je je richten op het … niet zozeer bewaken, want dat heeft een wat agressief karakter… als wel het bewonen van jouw innerlijke ruimte. En dat betekent dat je present blijft, thuis bij jezelf en in jouw eigen ruimte, en dat je je niet verliest in de verhalen van een ander.

Contact gebruiken als oefening

En dan kan het zijn dat je luistert naar een ander en het daarbij laat. Of dat je kort laat weten dat je de ander gehoord hebt en dat je het daarbij laat. Met andere woorden: je hoeft je energie niet te verliezen aan een ander. Jij kunt heel blijven, in vrede zijn, ook wanneer je besluit met iemand af te spreken die zich regelmatig laat voeden door of voeding gééft aan het negatieve. Veel mensen in jullie omgeving gebruiken die negativiteit nog als een versteviging van hun zelfbeeld of identiteit. Het maakt de ego-identiteit niet uit of je nu een slachtoffer bent of iemand die het voor elkaar heeft, zolang je maar iets bént.

Wanneer jij besluit daaraan niet mee te doen, kun je het contact gebruiken als een oefening om in je eigen ruimte te blijven. Wanneer je dat doet, hoef je geen energie te ‘lekken’. Kun je gewoon in vrede blijven. Het is de vraag of die ander dan nog geïnteresseerd is in het contact, of ongemakkelijk wordt van deze aanwezigheid in jou.

Je kunt haar zelfs bedanken voor het contact

Zie dus elke vorm van contact die op jou afkomt als een mogelijkheid om te oefenen in het thuisblijven bij jezelf. Jij kunt de stilte blijven leven en hoeft je niet te verliezen in de uitwisseling, die soms een negatieve bocht kan nemen.

Dan kun je haar bij wijze van spreken zelfs (innerlijk) bedanken voor het contact: wat fijn dat je me laat zien dat ik thuis kan blijven, wat je ook op mij afvuurt. Wat fijn dat ik het recht heb om mijn eigen ruimte te bewonen en te beleven, waar jij ook aanzet toe geeft.

Dan wordt het leven steeds meer van jou, dan wordt jouw ruimte steeds meer van jou. En de kans is groot dat vanzelf helder wordt of deze vriendschap nog ‘draagbaar’ is, of deze nog voedingsbodem vindt.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *