Channeling

Omgaan met spanning en pijn

Vraag: Hoe kunnen we omgaan met fysieke spanningen? Veel mensen praten over een gespannen buik, rugpijn, kramp in de borst of nek of een zoem in het hoofd. Heeft dit te maken met de transformatieve periode waarin we zitten en wat kunnen we eraan doen?

Lieve mensen, terwijl jullie je openstellen voor de instroom van hoogfrequente energie, zijn jullie nog altijd gebonden aan dit lichaam, dit voertuig, dat jullie al deze jaren gedragen heeft, spanningen heeft opgevangen en het effect moest dragen van de minder gezonde keuzes die jullie maakten. Dit lichaam raakt doordrongen van het licht dat jullie dimensie binnenstroomt en onmiddellijk wordt de vermoeidheid voelbaar, wordt de zwaarte voelbaar, niet alleen van het leven in een lichaam op zich, maar ook van het jarenlang rondlopen met spanningen en verkramptheid.

Deze krampen zijn het resultaat van een puur egogericht bewustzijn, het bewustzijn kortom waarin een mens zich voorstelt dat hij een losstaand deeltje is, temidden van een zee van andere losstaande deeltjes en waarin hij zijn positie moet zien te bevechten, steeds geïnspireerd door angst of overlevingsdrang.

Licht brengt aan het licht wat zwaar is

Jullie kunnen je voorstellen dat dat jullie niet ‘in de koude kleren’ is gaan zitten en dat deze lange periode van door het ego gestuurd leven zijn sporen heeft achtergelaten. Met de instroom van het licht wordt nu juist deze zwaarte voelbaar. Licht brengt aan het licht wat zwaar is, wat log is, wat weigert mee te trillen en omdat jullie relatief alert zijn, valt dat als eerst op.

Wanneer jullie deze zwaarte opmerken, deze vermoeidheid, wijs deze dan niet af. Zie het niet als iets wat overwonnen moet worden en afgedaan, maar wees er juist bij in compassie en met enig inlevingsvermogen, want dat wat zich nu aan jullie openbaart is eenvoudig het resultaat van lange tijd leven in een afgescheiden bestaan. Het wás niet makkelijk om zo diep de materie in te gaan, het viel niet mee om het idee te hebben zo op jezelf te zijn teruggeworpen en benader je lichaam met compassie en dankbarheid voor de klappen die het heeft opgevangen. Wees in liefde en met aandacht voor deze symptomen en geef ze de ruimte, neem vooral de tijd om ze te doorvoelen en zachtjes te laten gaan. Geef je lichaam rust, geef jezelf rust, doe dingen die ‘licht’ zijn, dingen waarvan je geniet, laat je lichaam maar eens gaan, laat het ‘los’ als het ware, geef het de kans te ontspannen.

Voor jouw lichaam is dat een nieuwe situatie. Dat het mag zijn zoals het is. Dat het zich niet hoeft in te spannen, schrap te zetten, te verweren tegen alles wat van buitenaf op het af komt. Het is bijna revolutionair om je lichaam gewoon te laten, het met zachtheid te benaderen. Steeds ‘hield je je hart vast’, zette je je schrap, probeerde je jouw lichaam en de situatie waarin je verkeerde te beheersen.

Bedank dit trouwe lichaam, dit menselijk dier dat jou zo dienstbaar is geweest. Geef het de ruimte, laat de teugels los, vraag wat het nodig heeft en geef dat vervolgens. Neem een bad, kruip onder de wol, laat het opladen door het zonlicht. Vraag wat het wil eten, waar het behoefte aan heeft.

Wees vooral zacht, lieve mensen, dat is de boodschap, wees zacht met dit lichaam en wees het dankbaar voor hoe ver het jullie gebracht heeft.


Het Veld van Liefde

2 Comments

 • Karin Dekker-Commandeur

  Lieve Geertje,

  Je hebt hier bij mij thuis wat jaren geleden een paar keren les gegeven op avonden omtrent de CIW.
  Met veel hartsbehoefte lees ik je artikelen, want Frans Kok wees me er op.
  Fijn dat je ze openstelt voor meerdere mensen om je heen.

  Ik hoop voor mezelf dat ik steeds meer in Liefde en Licht kan leven, in vrede en rust met mezelf.
  Er is nogal veel gebeurd omtrent het proberen af te bouwen van antidepressiva.

  Dank en jij ook veel sterkte met alle afleidingen die we hier als uitdaging mee te maken hebben.

  Liefs Karin.

  • gsmit

   Hoi Karin, wat leuk om van jou iets te lezen! Ik voelde me nog altijd vervelend, omdat ik zo plotsklaps gestopt ben met de groep bij jou thuis. Ik voelde dat het te veel was en ik had het liever geleidelijker gedaan.

   Ik kan me goed voorstellen dat het afbouwen van antidepressiva een hoop met zich meebrengt. Ben je er inmiddels helemaal mee gestopt, of is het nog niet zo ver? Vanuit het Veld is er geen oordeel op het gebruik van wat-er-in-het-moment ook maar nodig is om te functioneren, maar ik kan me goed voorstellen dat je voor jezelf een scherper contact wilt met je gevoelswereld.

   Wat fijn dat je de channelings leest. Er zullen nog meer volgend de komende tijd. Als je wilt, kun je je mailadres geven of je mobiele nummer, dan voeg ik je toe aan de groep mensen die mijn periodieke channelings ontvangen. Dat is gratis. Op dit moment gaat dat via Whatsapp, maar ik voel dat het zich verder zal ontwikkelen de komende tijd.

   Ik stuur je veel liefs, en ik wens je ook veel Liefde en Licht, en helaas – misschien – brengen die twee ook alles wat zwaar is aan het licht. Alleen maar om het op te laten lossen, uiteen te laten vallen, uiteindelijk in het licht.

   Geertje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *