Channeling

Vraag: wat kan ik betekenen in deze intense tijd?

Moet ik actief keuzes maken of gewoon maar meestromen? Hoe weet ik het als me iets te doen staat?

Jullie zijn feitelijk zó geprogrammeerd dat jullie gewoon zijn te denken dat je iets moet betekenen voor de buitenwereld. Dat je een ander moet helpen, bijvoorbeeld, dat je er moet zijn voor je buurvrouw, die vriendin of een collega. Helpen betekent in jullie ervaring nog altijd dat je er moet zijn voor een ander en dat is ergens een oud, bijna kerkelijk concept. Natuurlijk help je een ander wanneer je ziet dat je iets kunt doen, of wanneer de liefde die in jou stroomt dat dicteert. Daar gaat deze tekst niet over.

Optimaal behulpzaam zijn

Deze tekst gaat over een nieuw concept van helpen. Wérkelijk helpen doe je wanneer je zo dicht mogelijk blijft bij jezelf. Wanneer je zo aandachtig mogelijk aanwezig bent bij je eigen ervaring, wanneer je je lichaam zo compleet mogelijk bewoont en wanneer je het onderscheid leert maken tussen de stem van jouw ego en de stem van jouw hogere zelf. Dan ben je de wereld en jouw medemens optimaal behulpzaam.

In deze tijd leren wij afscheid nemen van een louter egogericht bewustzijn en gaan we ons verbreden naar een bewustzijn dat hoort bij een hogere frequentie, of anders gezegd: een meer geïnspireerde vorm van zijn. Jullie zijn allemaal gewend jezelf te zien als een nietig, losstaand deeltje in een heel groot universum. Je staat daardoor op een defensieve manier in het leven: je probeert je te beschermen tegen bepaalde ervaringen en jaagt andere ervaringen (ervaringen die jou iets géven) juist na.

Deze manier van zijn heeft geleid tot grote angsten, tot diepgaande traumatische ervaringen, en deze angsten komen op dit moment aan het licht. Dat is een intensief proces, want een deel van jullie gelooft nog altijd dat deze angsten gegrond en gerechtvaardigd zijn en dat de gebeurtenissen die ze ‘veroorzaken’ ten koste van alles gemeden moeten worden.

Kijk naar je angsten vanuit het Licht

En wij zeggen: laat deze angsten aan het licht komen. Kijk ernaar vanuit het licht, vanuit dat bredere bewustzijn dat zich momenteel in jullie ontwikkelt. Bekijk deze angsten één voor één en wees bereid deze op te offeren aan het geheel. En wat betekent het om je angsten op te offeren aan het geheel? Dat betekent dat je ze omhoog laat komen in je bewustzijn en ze met liefde beziet. Waar komt deze angst vandaan? Waneer is deze eerder gevoeld? Hoe voel je je wanneer je je compleet identificeert met de persoon die deze angst voelt? En hoe is het om de angst te ervaren terwijl je je volledig bewust bent van jouw plek in de familie van het Licht?

Maak contact met de vrede in jezelf

In feite is er geen sprake van een familie in aardse zin, maar het is een behulpzaam concept, want je bent onlosmakelijk verbonden in het licht. Je hebt een ervaring op aarde maar bestaat nog altijd nergens anders dan in het licht. Het is dan ook belangrijk regelmatig contact te maken met het licht in jou, met de stroom van vrede en acceptatie in jezelf. Keer daarnaar terug zo vaak als je kan en bezie al je menselijke emoties, gedachten en gevoelens vanuit die plek. Jullie ‘plek’ in het licht is niet vergeven en zal ook nooit vergeven zijn. Wat er ook gebeurt in je leven, hoe eenzaam je je ook voelt en hoe afgesneden van de bron van Liefde ook, jij woont nog altijd in het Licht.

Bezie je ervaringen dan ook in die context: je hebt gewoon een menselijke ervaring, maar wat je bent is nog altijd Licht. Is nog altijd Liefde. Kun je voelen dat jouw weg hier op aarde een tijdelijke is? Dat je eenvoudig meedraait in het schema van dingen en dat de ervaringen die zich aan jou voordoen niets anders zijn dan tijdelijke gebeurtenissen die jullie in staat stellen te kiezen tussen deze wereld en jullie werkelijke aard? Ben je dat losstaande deeltje dat iets overkomt of ben je onlosmakelijk onderdeel van de Liefde die eenvoudig een ervaring heeft?

Ben je dat losstaande deeltje of ben je Liefde zelf?

Maak die keuze zo vaak als je kunt. Laat je niet meetrekken in de angstige gedachten die zich vanuit oude pijnplekken steeds weer aan je voordoen, maar bezie deze in het licht van de Liefde die je bent. Wanneer je dat doet, dan ben je op alchemistische wijze bezig: dan transformeer je de oude pijn en laat je deze oplossen in het Licht. En daarmee wint jouw Licht aan kracht. En wanneer jouw Licht aan kracht wint, dan ben je een voorbeeld voor jouw naaste. En dan kan jouw naaste voelen: het is allemaal zo slecht niet als ik dacht. Dan voelt deze dat jij in vertrouwen leeft. En dat, lieve mensen, is van grote waarde voor deze Aardse plek. Dat is werkelijk behulpzaam zijn.

Het is jullie van harte gegund om werkelijk behulpzaam te zijn.

Wij voelen veel liefde voor jullie, in dit menselijk proces dat jullie soms zo intens verleidt, en waaraan je je pas kunt overgeven wanneer je jezelf kent als Liefde zelf.

Het Veld van Liefde

One Comment

  • Marianne Wensveen

    Ik vond het een bevrijdende gedachte, dat wijzelf de liefde in ons hebben, en daarvan kunnen genieten voor onszelf en voor anderen. Die gedachte brengt rust en vreugde, en dat is al heel wat in deze turbulente wereld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *