Channeling

Verbinding maken?

Mijn man kijkt op een andere manier naar maatschappelijke kwesties – zoals Corona – dan ik. Ik voel me daardoor soms zo boos en onmachtig. Hoe kan ik in die energie van Liefde blijven, ook als ik een dispuut heb met mijn man?


Lieve vrouw, onmacht hoort erbij, net zoals woede, ergernis, boosheid, verdriet, het idee tekort te worden gedaan: het zijn allemaal aspecten die horen bij het menselijk bestaan en jullie doen er goed aan deze niet te ontkennen, weg te stoppen of eraan voorbij te willen gaan.

Waar het feitelijk om gaat is dat je deze emoties de ruimte geeft om hun energetische route door je lichaam te volgen, dat je ze daadwerkelijk voelt en helemaal ontvangt in de rust die je bent. En wanneer dat lukt, dan ben je je bewust geworden van deze emotie. Dan weet je dat ‘ie leeft, dan weet je dat ‘ie speelt in jouw energetisch systeem en met dat weten ontstaat de mogelijkheid er iets over te zeggen. Dan kun je zeggen: “Hee, ik merk dat ik boos ben, ik merk dat er boosheid is in mijn systeem, ik merk dat ik mij aan je erger.”

En wanneer je dat doet, dan zet je feitelijk een eerlijke stap. Dan breng je naar buiten wat er van binnen leeft. Dat, lieve vrouw, is intimiteit: je laat weten waar je bent, je laat weten wat er innerlijk voor jou speelt. En wanneer je dat ook op die manier laat weten: dit is wat er voor mij innerlijk speelt, kan de ander ergens voelen dat het niet over hem gaat, maar over jou.

Dat is transparantie, dat is kwetsbaarheid. Dat is laten weten waar je mee zit. En je kunt eventueel zeggen: “Ik ben op zoek naar verbinding en dit staat in de weg.” Een ander kan dat wellicht horen en soms niet. Dan voelt hij zich aangevallen of tekort gedaan en gaat hij in de verdediging. En dat is oké. Want op het moment dat jij jouw uitspraak hebt gedaan, is dat voor jou klaar.

Wanneer de ander op zijn beurt voelt wat er in hem wordt aangeraakt, kan hij zich daar bewust van worden en kijken of ‘ie daarover nog iets wil zeggen. Die verantwoordelijkheid ligt bij hem en wat hij te zeggen heeft is in feite ook ‘tussen hem en hem’. Wanneer jij je op jouw beurt weer voelt aangevallen of aangesproken, is het weer aan jou om te voelen wat er in jou wordt aangeraakt, dat energetisch uit te laten rollen in jouw systeem, en er eventueel weer een uitspraak over te doen. Dit is het hoogst haalbare in termen van intimiteit op menselijk vlak: je kunt een uitspraak doen over waar je bent.

Verbinding zit ‘m niet in het bereiken van overeenstemming met elkaar. Verbinding zit ‘m niet in het met elkaar eens zijn, in de ander overtuigen, zodat jullie ‘op dezelfde pagina’ komen. Op menselijk vlak is verbinding in die zin niet mogelijk.

Je kunt de ander wel laten weten wat zich in jou afspeelt en je kunt alles wat zich voordoet in jou accepteren en doorvoelen en daarmee tot rust laten komen. En wanneer jouw systeem weer tot rust komt, dan zul je voelen dat je verbonden bent met jezelf en daarmee met de ander, waar diegene ook zit. Dan is de rust in jouw systeem teruggekeerd en ben je verbonden, zó, automatisch, eenvoudig. Dan ben je weer in Liefde.

In Liefde,
Het Veld van Liefde

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *