Channeling,  Vereniging

Verbinding is nergens van afhankelijk

Vraag: maatschappelijk gezien sta ik soms mijlenver af van mijn naasten. We zijn andere meningen toegedaan. Hoe kunnen we desondanks verbonden blijven?

Jullie zullen moeten leren leven met het feit dat jullie van elkaar verschillen. In het tijdvak waarin we leven worden deze verschillen ook nog eens enorm vergroot. Tijdens de ‘corona-crisis’ werd duidelijk dat jullie allemaal een intens verschillende mening zijn toegedaan. Ieder van jullie leeft hier op Aarde zijn eigen ervaringsniveau uit.

Oude tijd: verbinding op grond van gedeelde overtuigingen

Als maatschappij zijn jullie gewend je te organiseren op basis van gedeelde overtuigingen. Dat geeft een bepaalde veiligheid, die op het overlevingsprincipe rust: wanneer je je verbindt met mensen die het met jou eens zijn, ben je veilig. Dan maak je deel uit van een groep. 

Feitelijk vindt verbinding op dat niveau helemaal niet plaats. Tijdens demonstraties hebben jullie dat misschien gemerkt: je vertegenwoordigt hetzelfde idee, maar verschilt onderling intens. Verbinding vindt niet plaats op het niveau van overtuigingen. Verbinding is inherent. Je bent inherent verbonden met je man, met je ouders, met je kinderen. En dit is onafhankelijk van de meningen of overtuigingen die jullie zijn toegedaan. 

Nieuwe tijd: voelen dat je verbonden bént

Dit is nogal een verschuiving in jullie bewustzijn. Het betekent namelijk dat jullie je niet hoeven verbinden in clubjes. Je hoeft je niet langer te scharen aan de zijde van de een of de ander. Je wordt uitgenodigd een autonoom wezen te worden. Je durft te leren staan voor wat je weet, niet omdat dat de waarheid zou zijn, maar omdat jij jouw ruimte mag bewonen en jouw eigen zienswijze mag leven.

Wanneer jij jouw ruimte mag innemen, dan impliceert dat vanzelfsprekend dat een ander diezelfde ruimte mag innemen. Ook die ander heeft de vrijheid om de wereld op zijn of haar manier te benaderen. Maar onder al deze verschillende visies en overtuigingen zijn jullie met elkaar verbonden. En in deze periode worden jullie ertoe uitgenodigd om deze verbinding te voelen. En zelfs wanneer de ander deze connectie niet voelt, kun jij deze bewust zijn en dragen.  

Wanneer jij je eigen positie inneemt en je tegelijk bewust bent van de verbinding met de ander, dan is dat ook voor de ander voelbaar. Verbinding is niet iets wat je ‘doet’: het is eenvoudig wat er is. Dit is iets waarvan jullie je in de komende periode nog veel meer bewust zullen worden. Het is fijn om uit te wisselen met gelijkgestemden, maar de verbinding is daarvan niet afhankelijk. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *