Channeling

Vraag: “Wat is de beste innerlijke houding met betrekking tot alle oorlogen op dit moment?” 

Dag lieve mensen in de aardse sfeer,

Vanuit hogere sferen bezien is de planeet aarde een wonderlijk geheel. Deze planeet kan rekenen op een hoop aandacht vanuit diverse sferen uit het complete universum. Op geen enkele ander planeet is de dichtheid zo groot en wordt het heersende bewustzijnsniveau zo concreet en direct uitgespeeld en weergegeven in de stof. 

Juist om deze reden is de aarde zo’n interessante plek om ervaring op te doen. Je komt hierheen en ziet uitgespeeld wat zich op het niveau van de mind nog afspeelt. Het lijkt alsof er van alles op je afkomt en alsof je een speelbal bent van externe krachten, maar dat is niet het geval. 

De huidige toestand van de aarde is een weerspiegeling van jullie collectieve bewustzijn. De mate waarin je gelooft wat gebeurt is de mate waarin je projecteert. En dat is geen terechtwijzing. 

Nee, deze aarde is jullie behulpzaam. Het mooie van een leven op aarde – voor een moment zó kort, dat het uitblijft op de schaal van eeuwigheid – is dat jullie zo helder kunnen kiezen tussen wat je gelooft en wat je bént. 

Het is onvermijdelijk dat jullie weg hier op aarde jullie eerst de verwarring in leidt. Dat is dan ook het Goddelijk spel: weet ik nog wat ik ben en kan ik mezelf herinneren, te midden van alles wat ik niet ben? 

Aanvankelijk lukt dat niet. Jullie gaan er helemaal in mee. Jullie nemen deze aardse ervaring voor de realiteit en voelen je afgesneden van elkaar en alles wat liefdevol en eeuwig is. Jullie bevinden je ineens op een lineaire tijdlijn in een lichaam dat jullie gevangenhoudt en afschermt van het geheel. De regels zijn veranderd: jullie hebben de eenheid schijnbaar verlaten en moeten overleven in een wereld die je door de bril van heersende normen en waarden bekijkt. Je moet zorgen dat je het maakt. Beslag leggen op de bronnen die tot je beschikking staan Goed voor jezelf zorgen of jezelf in veiligheid brengen. 

Verder van de waarheid zou je met deze normen niet kunnen zijn. En toch is het alsof alles om je heen beperkt is: liefde, mogelijkheden, inkomstenbronnen, voeding. 

Vanuit deze visie kom je onvermijdelijk in een overlevingsstand die je weghoudt bij het besef van jouw plek in het geheel. Het lijkt alsof je moet vechten voor je bestaan, alsof er gunsten te verdelen zijn en als je niet meedoet, dan lig je eruit. 

Wat hieruit voortvloeit zijn oorlogen: op persoonlijk en mondiaal niveau. Je hoeft geen diepe bron van wijsheid tot je beschikking te hebben om te zien dat jullie elkaar vanuit angst bevechten. Vanuit een gebrek aan contact met jullie werkelijke realiteit. 

Er is geen andere manier om te kijken naar oorlog dan als een expressie van dit innerlijke misverstand. Oorlog wordt veroorzaakt door angst en de verkramping en verharding die daarvan het gevolg is. Het wordt veroorzaakt door het geloof – op persoonlijk, collectief en mondiaal niveau – in iets wat je niet bent. Oorlog is de bereidheid om anderen te zien als de vijand.

Niemand is jouw vijand. Niemand kan jou afnemen wat je bent. Alleen angst geeft dat soort gedachten in. En angst is ook niet wat je bent. 

De weg naar vrede is er één van inzicht. Als je niet kunt vertrouwen op je afkomst – Liefde – zoek dan naar de gelijkenissen tussen jou en degene die aanvalt. Jullie kennen dezelfde angsten. Jullie leven in hetzelfde potentieel. Jullie hebben dezelfde mogelijkheid te kiezen tussen liefde en angst. 

Laat je leiden door een houding van innerlijk begrip: voor de slachtoffers én voor de daders. Die rollen nemen jullie allemaal afwisselend aan. Jullie vinden zowel het slachtoffer als de dader in jezelf.

Kies voor Liefde en doe dat met krachtige stem. Je hoeft het niet uit te schreeuwen, maar laat je stem spreken doordat je het leeft. Je laat liefde in jouw leven stromen. Je zet angst aan de kant. Je maakt de hoogste keuze die in elk moment beschikbaar is en je ervaart hoe goed dat voelt. 

Heb begrip voor iedereen die het overzicht van deze keuzemogelijkheden – angst of liefde – nog niet heeft. Leef als een expressie van Liefde. Dat is de innerlijke houding die jij zoekt. 

Dank je wel voor deze prachtige vraag. 

In Liefde, 

Het Veld van Liefde 

2 Comments

 • Karin Dekker-Commandeur

  Heel mooi antwoord van het Veld.
  Veel dank hiervoor en ga deze houding bewust weer opnieuw aan.
  De Cursus in Wonderen is hier ook zeer behulpzaam in.
  Elke dag opnieuw kiezen voor het Licht in ons, de Liefde en Waarheid.

  Liefs Karin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *